Ulempen ved at drikke light-sodavand Billede: Canva

Ulempen ved at drikke light-sodavand

Light-sodavand er elsket af rigtig mange, især for deres mængde af kalorier. Som bekendt er der enten ingen eller forsvindende få kalorier i en light-sodavand, hvilket må betyde, at de på ingen måde er usunde, ikke? Det forholder sig desværre langt fra sådan.

Nogle studier har antydet en sammenhæng mellem kunstigt sødede drikke sygdomme som kræft og type 2 diabetes, dog er dette aldrig blevet påvist.

Udover ovenstående potentielle risiko, så er det bevist, at du faktisk tager på af at drikke store mængder light sodavand. Dette sker naturligvis ikke af selve sodavanden, da den ingen kalorier indeholder.

Derimod skaber den kunstige sødme en yderligere trang til sukker, hvilket får os til at spise mere, end vi ellers ville have gjort. Dermed får light sodavand dig indirekte til at tage på, hvis ikke du er opmærksom på, hvad den kunstige sødme gør ved din sult.

For nyligt blevet der lavet et studie, der forsøgte at finde sammenhænge mellem hjertesygdomme, sukkersyge og indtagelse af light-sodavand. Undersøgelsen blev foretaget på 81,714 modne kvinder.

Resultatet af undersøgelsen var, at de kvinder, der drak én eller flere drikkevarer med kunstigt sødemiddel om dagen, havde en forhøjet risiko for blodpropper, hjertefejl og tidlig død.

Dog kunne man ikke sige præcis, hvilke stoffer, der skulle være årsagen til resultatet.

Måske man skulle skifte til postevand?