[GUIDE] 7 Motivationstips Til At Blive Mere Fit ? Få Gode Råd Her

Billede: Canva

Vil du være i god fysisk form, så kræver det også, at du er mentalt opsat. Hvis du vil have større ambitioner med din træning, så kan du følge disse 7 tips, som hjælper med at holde motivationen oppe.

Der er mange sundhedsfordele ved korrekt fysisk træning. Der er også mange forskellige træningsformer, hvorpå du kan træne, men fælles for alle er, at du kun bliver rigtig god, hvis det bliver gjort jævnligt. Det skal altså blive en del af dine daglige rutiner og vaner.

Her er nogle gode råd til, hvordan det bliver det.

7 råd der giver mere motivation til din daglige træning

Det kan være svært at holde kadencen på træningen over lange perioder. Hvis du følger disse tips, kan det hjælpe dig med at holde motivationen oppe, også når de hårde perioder kommer.

#1 Ambitioner (Målsætning)

Desto mere specifik du er med dine mål, desto lettere bliver det at opfylde dem. Du skal både sætte nogle opnåelige mål, men de skal selvfølgelig også være ambitiøse, hvis de skal skabe succes.

Urealistiske mål kan være med til at dræbe motivationen, og derfor er dette ofte det første sted man starter, når man skal lave en god træningsplan til at blive mere fit.

#2 Planlægning

Når du er styr på dine mål, skal du have en struktureret plan du kan følge. Den skal tage udgangspunkt i din målsætning. Det er selvfølgelig forskelligt, hvad man vil opnå, men man kan sjældent træne de samme muskler lige hårdt hver dag.

Her kan man opnå en masse fordele ved at dele sin træning op, så man træner noget forskelligt alt efter, hvad planlægningen siger.

Planen kan også hjælpe dig med at komme på rette spor, hvis du har “syndet” en weekend, og mister overblikket over din træning.

#3 Rollemodeller

Ved at identificere ting og folk, som inspirere dig, kan du holde motivationen oppe. Det kan være sportsfolk som Ronaldo eller Michael Jordan, som man kan finde meget materiale om på internettet, hvor de træner og giver råd.

Det kan også være Charlotte Birkow, som prædiker en sund livsstil eller det kan være, at du har læst en god bog, hvor folk præsterer noget imponerende rent fysisk og mentalt.

Det behøver ikke altid at være den genre du selv træner, din inspirationskilder skal komme fra. Ofte kan du nå langt med at finde ud af, hvordan andre rollemodeller træner, spiser, sover og tænker.

Find eventuelt nogle gode bøger, videoer eller citater, som kan give ekstra inspiration til træningen.

#4 Træningspartner(e)

Dette er ikke altid let. Den nemmeste måde at finde træningspartnere er næsten at melde sig til en sport, hvor træningen bliver lavet i hold. Lige meget hvad, så kan det dog være en god idé at bruge noget tid på at finde en god træningspartner.

En god træningspartner kan være essentielt for at holde motivationen oppe, og det kan også være en nøgle til at finde noget ekstra og sund konkurrence.

#5 Træningsudstyr

Følelsen af at have det rigtige udstyr kan virkelig påvirke motivationen positivt. Det gælder alt fra at have det rigtige tøj og sko, men også noget udstyr, som kan give din træning mere effekt.

Mange går i fitnesscenter ved siden af deres sport eller anden cardiotræning.

Man kan også købe noget træningsudstyr til hjemmet. Det kan hjælpe til, at man måske får smidt et ekstra træningspas ind om dagen, hvor man ikke behøver at tage hele turen til fitnesscentret eller klubben.

#6 Tracking

Der findes en masse udstyr og apps, som kan tracke ens træning. Det er alt fra, hvor langt man løber, til fedtprocent, skridttællere, puls, søvn og meget meget mere. Tracking af din træning kan være med til at holde motivationen oppe, og også en stor del af din målsætning.

Ligesom ved dine mål, er det en god idé at definere din tracking inden du begynder, så du tracker fra starten samt følge de rigtige målsætninger.

#7 Træningsmængde

Strukturen i din træningsplan er utrolig vigtig, fordi noget der kan dræbe motivationen er, hvis man træner for hårdt. Sørg derfor for, at din træningsmængde er skræddersyet til din fysik, og ikke bliver presset for meget af eventuelle træningspartnere.

Er der styr på disse syv råd, samt fokus på sund kost, så er det bare med at komme i gang med træningen. Så burde motivationen være i top.

 
Motivation Bedste øvelser med elastik

Det gode ved en elastik er, at du kan bruge den til øvelser på hele kroppen. Herunder får du nogle gode eksempler på øvelser, som træner forskellige s…

Motivation Bliver man glad af yoga?

Flere og flere personer er efterhånden blevet aktive når det gælder den fantastiske sport/hobby, yoga. Med yoga får man en helt unik og fredfyldt for…

Motivation 6 gode træningsøvelser til hjemmetræningen

Træningscentret er lukket på ubestemt tid verden over, grundet trælse omstændigheder i starten af 2020. Det skal dog ikke holde os tilbage for at sætt…

Motivation Løbeteknikker (Få gode råd om din løbeteknik HER!)

En af de største fejl som mange fritidsløbere begår er, at de glemmer at træne deres løbeteknik. Vi giver dog gode råd til, hvordan du kan forbedre di…

Motivation 6 tegn på en god træning

Forestil dig dette: Din træning er netop overstået, du er træt, svedig og øm. Dette MÅ da betyde, at træningen har været vellykket, ikke? Ikke nødvend…

Motivation Motivation til at løbe - Forslag til gode inspirationskild

Det er efterhånden rimelig velkendt, at der er en lang række af sundhedsfordele ved at løbe. Det kan bare være så mega svært at komme afsted. Hos Happ…