Løbeteknikker (Få Gode Råd Om Din Løbeteknik HER!)

Billede: Canva

En af de største fejl som mange fritidsløbere begår er, at de glemmer at træne deres løbeteknik. Vi giver dog gode råd til, hvordan du kan forbedre din løbeteknik. Læs med her.

Sådan kan du forbedre din løbeteknik

Først og fremmest skal du huske at have fokus på din løbeteknik, når du er ude at træne. Fokuser på at have en ret og rank holdning, som om du skulle balancere noget på dit hoved.

Derudover er et godt råd at eksperimentere. Det er nemlig forskelligt, hvad der virker for den enkelte løber, men det gode ved løb er, at man kan altid forbedre et eller andet. I mange tilfælde kan man forbedre sin teknik.

Løbeteknik kadence

Mange tager for lange og for få skridt, når de løber. Der er en masse råd til, hvor lang ens skridtlængde skal være, men min anbefaling er at prøve dig frem. Træn mange forskellige distancer i forskelligt tempo, og lige pludselig finder du ud af, at man kan løbe længere og hurtigere ved at sætte sin kadence op.

Det vil sige, at du skal tage mange og hurtige skridt. Dette er et klassisk råd fra mange langdistance løbere, som man ofte glemmer, hvis man blot er fritidsløber. Det er et simpelt punkt, som egentlig kræver vedholdende træning.

Løb har generelt ikke noget at gøre med, om du har lange eller korte ben. Dette tilpasser du bare til din skridtlængde. Noget som der altid er stor fokus på, når det kommer til løbeteknikker er, hvordan du lander på foden. Dette kan også have noget at gøre med din kadence.

Løbeteknik hæl-, flad, og forfodsløb

Har du nogensinde set en løber i et par helt flade sko? Mange har set dem, som man kalder Five Fingers. Det er sko, hvor man kan stikke sine tæer ud i ligesom handsker. Man kan også få det, som man kalder for barfodssko.

Der har været stor debat om disse virker modsat den traditionelle løbesko, hvor der er indbygget støtte og affjedring. Man ser nu, at flere løbesko producenter dog laver sko, som hedder neutral.

Skoene har meget at sige om, hvordan du har tilpasset din løbestil gennem mange år. Man kigger ofte på teknikken ved at se, om man lander på hælen, forfoden eller på fladt. Igen, det er meget individuelt for den enkelte løber, hvad der er bedst.

Derfor skal man igen eksperimentere. Her komer barfodsskoen ind i billedet. For selv om det ikke er alle der er tilhænger af disse løbesko, så får de en til at tænke på sin løbeteknik. Du løber på en måde mere naturlig i disse, ligesom hvis du skulle træne i bare tæer.

Det er ikke sikkert, at dette er den rigtige sko i det lange løb, men at træne i bare tæer på eventuelt græs, er en god idé for at sætte fokus på sin løbestil.

Flere langdistance løbere er fortaler for, at man lander fladt på foden, hvor den rammer lige under kroppen, og man har en høj kadance. Man siger ofte, at løb blot er at falde på en kontrolleret måde.

CBD Creme

Vi vil gerne afslutte med at sende et fornemt tak til CBDcreme.dk, som via støtte har gjort skabelsen af denne artikel til virkelighed. På CBDcreme.dk kan du læse en masse artikeler om CBD, hvor du blandt andet kan finde information om creme og salve med CBD, som er godt for ømme muskler og led.

 
Motivation Bedste øvelser med elastik

Det gode ved en elastik er, at du kan bruge den til øvelser på hele kroppen. Herunder får du nogle gode eksempler på øvelser, som træner forskellige s…

Motivation Bliver man glad af yoga?

Flere og flere personer er efterhånden blevet aktive når det gælder den fantastiske sport/hobby, yoga. Med yoga får man en helt unik og fredfyldt for…

Motivation 6 gode træningsøvelser til hjemmetræningen

Træningscentret er lukket på ubestemt tid verden over, grundet trælse omstændigheder i starten af 2020. Det skal dog ikke holde os tilbage for at sætt…

Motivation 6 tegn på en god træning

Forestil dig dette: Din træning er netop overstået, du er træt, svedig og øm. Dette MÅ da betyde, at træningen har været vellykket, ikke? Ikke nødvend…

Motivation Motivation til at løbe - Forslag til gode inspirationskild

Det er efterhånden rimelig velkendt, at der er en lang række af sundhedsfordele ved at løbe. Det kan bare være så mega svært at komme afsted. Hos Happ…

Motivation 5 grunde til, at du ikke får trænet

Mange af os danskere dyrker meget lidt eller ingen motion. Faktisk dyrker langt de fleste af os langt fra nok motion, desværre. Ideelt set bør vi dyrk…