6 Tegn På En God Træning

Billede: Jumpstory.dk

Forestil dig dette: Din træning er netop overstået, du er træt, svedig og øm. Dette MÅ da betyde, at træningen har været vellykket, ikke? Ikke nødvendigvis.

Når man vurderer om sin træning har været god, så er mængden af sved ikke nødvendigvis en god indikator. Mængden af sved hænger eksempelvis sammen med, hvilken slags tøj du har på, hvor varmt det er osv.

Ligeledes er ømhed heller ikke nødvendigvis en god indikator. Du bliver eksempelvis meget let øm, hvis du ikke har trænet længe. Dog er der andre ting, der giver en bedre indikator om, hvorvidt man har haft en god træning eller ej. Her er 6 tegn på, at din træning har været vellykket.

1. Du har det godt

Selvom dette punkt burde være relativt åbenlyst, så glemmer mange at overveje, hvordan de egentlig har det efter en træning. Men som hovedregel kan man sige, at såfremt man har en dejlig og god følelse i kroppen efter endt træning, så har træningen været succesfuld.

2. Du føler dig mere smidig

Selvom du ofte føler dig øm og en smule træt i musklerne, når du har været igennem en hård træning, så vil du også typisk opleve, at du føler dig mere smidig. Dette skyldes, at dine muskler bliver rørt og aktiveret, hvilket giver dig en helt anden lethedsfølelse, der gør dig mere smidig.

3. Høj puls

En anden indikator på, hvor god din træning har været, er din puls. Hvis du i cirka 30 minutter eller derover har haft en puls på 70-75, så har du givet den gas! Dette giver dig en højere forbrænding og generelt meget positivt for dit helbred.

4. Du kom kun lige igennem

Hvis du oplever, at du ved din sidste øvelse kun lige var i stand til at løfte den sidste vægt, så er det en rigtig god indikator på, at du har givet den fuld gas og har haft en vellykket træning.

Går du derimod med en følelse af, at du godt kunne have gjort mere og stadig føler dig frisk, så skulle du måske have givet den en skalle mere.

5. Du bliver stærkere

Uanset om du styrketræner eller løbetræner, så vil du som regel ikke se resultater med det samme. Dog bør du over tid se små forbedringer, enten i form af bedre tider eller tungere løft. Hvis ikke du oplever disse gradvise forbedringer, så er det en god indikator på, at du ikke træner hårdt nok.

6. Du sover bedre

Søvn er en kritisk del af enhver restitution både fysisk og psykisk. Heldigvis kan du booste din søvnkvalitet markant ved hjælp af fysisk aktivitet. Du kan altså skabe en positiv cirkel ved hjælp af motion. Mere motion giver bedre søvn, der giver mere energi, der giver bedre træning, der så giver endnu bedre søvn osv.

Tak for hjælpen
Vi har modtaget stor hjælp og støtte til denne artikel fra iBob.dk, hvilket vi er helt utroligt glade for. IBob.dk er en af Danmarks største forhandlere af kontorartikler, og er du på udkig efter makuleringsmaskiner, så er iBob.dk stedet at kigge.

 
Motivation Bedste øvelser med elastik

Det gode ved en elastik er, at du kan bruge den til øvelser på hele kroppen. Herunder får du nogle gode eksempler på øvelser, som træner forskellige s…

Motivation Bliver man glad af yoga?

Flere og flere personer er efterhånden blevet aktive når det gælder den fantastiske sport/hobby, yoga. Med yoga får man en helt unik og fredfyldt for…

Motivation 6 gode træningsøvelser til hjemmetræningen

Træningscentret er lukket på ubestemt tid verden over, grundet trælse omstændigheder i starten af 2020. Det skal dog ikke holde os tilbage for at sætt…

Motivation Løbeteknikker (Få gode råd om din løbeteknik HER!)

En af de største fejl som mange fritidsløbere begår er, at de glemmer at træne deres løbeteknik. Vi giver dog gode råd til, hvordan du kan forbedre di…

Motivation Motivation til at løbe - Forslag til gode inspirationskild

Det er efterhånden rimelig velkendt, at der er en lang række af sundhedsfordele ved at løbe. Det kan bare være så mega svært at komme afsted. Hos Happ…

Motivation 5 grunde til, at du ikke får trænet

Mange af os danskere dyrker meget lidt eller ingen motion. Faktisk dyrker langt de fleste af os langt fra nok motion, desværre. Ideelt set bør vi dyrk…