Er det sundt at løbe hver dag? Vi giver nogle svar og alternativer Billede: Canva

Er det sundt at løbe hver dag? Vi giver nogle svar og alternativer

Man skal være noget af en sortseer, hvis det ikke er gået op for en, at motion er sundt. Alt sundhed skal gøres med måde. Det ses mere og mere, at folk bliver træningsafhængige, og man kan hurtigt bliver overanstrengt og stresset, hvis man løber for meget.

Er det sundt at løbe hver dag? Det er sundt at løbe og få pulsen op. Der findes ikke noget endegyldigt svar på, om det er sundt at løbe hver dag eller ej. Alt sundhed skal tages højde for individuelt, og det kommer an på, om man eksempelvis løber 5 kilometer eller 55 kilometer.

Ikke alt løb kan klassificeres som sundt, men der er nogle anbefalinger til, hvor meget motion den gennemsnitlige mand og kvinde skal dyrke for at det er sundt.

Healthline har lavet undersøger om, at de sundhedsfordele der er ved løb stagnere efter cirka 4,5 times løb om ugen. Det er dog stadig meget man kan løbe, hvor man stadig kan få en masse sundhedsfordele ud af at løbe.

Kilde: Healthline

Det anbefaler vi

Her på redaktionen er vi flere, som løber mange gange om ugen. Hvis man vil være en rigtig god løber, er det en god idé at variere sine løb, så man skifter mellem hastigheder og distancer. De allerbedste løbere er også gode atleter. Derfor anbefaler vi, at man laver andre øvelser ved siden af løb, hvis man vil opnå de bedste og sundeste resultater.

Derfor kan man med fordel variere sin træning med fitness eller andre sportsgrene.

Derved kan man også undgå nogle af de skader der opstår ved løb, når man overtræner. Mange der starter for hårdt ud kan nemt blive ramt af overbelastning og få dårlige knæ, ankler eller få skinnebensbetændelse.

Hvis du vælger at variere din træning er der mindre chance for at dette sker, og du kommer ikke til at lave den samme bevægelse for mange gange.

Konklusion

Der er desværre ikke noget endegyldigt svar på, om det er sundt at løbe hver dag. Man skal dog være vant til at løbe meget, og tilvænne sin krop til løb. Sundhedsfordelene ved løb stagnere efter omkring 4,5 timers løb om ugen, og medmindre du vil være en superløber er det ikke sikkert, at det kan betale sig at bruge mere tid på løb end dette.

Tak til Net2Kompagniet

Afslutningsvis vil vi gerne sende et kæmpestort tak til Net2Kompagniet, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Net2Kompagniet leverer døre og vinduer direkte fra fabrikken i høj kvalitet. Du kan blandt andet finde PVC og plastik vinduer, som visuelt er smukke og kræver et minimum af vedligeholdelse.