6 Tips Til Sunde Morgenrutiner

Billede: Canva

Vil du have en bedre start på dagen, føle dig mere frisk, få et forøget energiniveau, bedre humør, og have nemmere ved at komme ud af fjerene om morgenen? Så skal du skabe dig nogle gode og sunde morgenrutiner!

Morgenrutiner kan gøre en altafgørende forskel på en god og en dårlig start på dagen. Med de rette rutiner kommer du ikke blot godt fra start, det smitter også af på resten af dagen og din tilværelse generelt.

Her er 6 gode råd til sunde morgenrutiner, der kickstarter din sundhed.

Koldt bad

Du behøver selvfølgelig ikke at tage hele dit bad i koldt vand. De fleste får mest ud af at bade i varmt vand imens de vasker sig, hvorefter man så bruger de sidste minutter under koldt vand.

Det kolde vand vækker dig ikke blot, det bidrager også til din blodomløb og forbrænding.

Kaffe og en rolig stund

Det er en rigtig god ide at forkæle sig en smule fra morgenstunden af. I dette tilfælde kan selvforkælelse heldigvis kombineres med en sund start på dagen. Bryg dig selv en god kop varm kaffe, og giv dig selv lov til at nyde den i fred.

Undgå at sidde på din telefon og besvare mails imens. Lad dig selv slappe helt af, når du nyder din morgenkaffe. Det er utroligt, hvor meget en rolig stund og en kop kaffe kan gøre.

Spis æg

Æg er en af de sundeste fødevarer, du kan spise til morgenmad. Æg, især selve æggehviden, har et enormt høj indhold af protein. Den store mængde protein gør, at du får en langvarig mæthedsfølelse, der oven i købet får dig til at undgå ustabilt blodsukker.

Det gode ved æg er også, at de kan tilberedes på utallige måder relativt nemt. Når du eksempelvis bliver træt af kogte æg, så kan du med fordel lave en omelet, scramble dem, eller noget helt tredje.

Udluftning

Dette punkt går mere ud på at gøre noget godt for dit hjem, og dermed indirekte dig selv. Du skal altid huske at lufte ud, inden du tager af sted om morgenen. Dette bidrager yderst positivt til dit hjems indeklima, ligesom at den friske morgenluft altid er god til vågne ordentligt op.

Motion

Det kan være ualmindeligt svært at slæbe sig selv en halv eller hel time tidligere op for at dyrke motion. Ikke desto mindre, så gør det virkelig underværker for dit helbred, hvis du formår at gøre det.

Faktisk behøver det ikke være nogen vild eller lang workout. Noget så simpelt som en kort løbetur eller gåtur kan virkelig gøre en forskel for dit helbred.

Tak til Bevco
Der skal lyde et stort tak til Bevco for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel- Hos Bevco kan du finde drikkevarer til grossist-priser, hvor du blandt andet kan finde noget markedets bedste gin.

 
Sundhed Det sundeste slik

Sundt slik kan egentlig være lidt bredt, grundet selve synet på hvad der bliver betegnet som slik.NødderTager vi udgangspunkt i sundhedsguruerne, er d…

Sundhed De bedste øvelser til maven

Der er mange gode grunde til at træne sin mave. For det første, så vil de fleste gerne have en flot og tonet mave. Dette kræver dog, at man har en til…

Sundhed Bedste øvelser til baller

Faste baller - hvem vil ikke gerne have det? 3 balleøvelser du kan lave derhjemme, uden at du skal bruge en formue på træningsudstyr!  Hip th…

Sundhed Er det sundt at løbe hver dag?

Vi er sikkert mange, der går rundt med en lille drøm om at være typen, der trækker i løbetøjet hver eneste dag for at få lidt motion og frisk luft. Me…

Sundhed Er det sundt at gå?

I Danmark er der kommet en national trend, der centrerer sig om den meget basale og simple aktivitet, som det er at gå. Der er rigtig mange gode grund…

Sundhed Er det sundt at vinterbade? Se virkningen her

Vinterbadning kan være en meget kold fornøjelse, især hvis du ikke har prøvet det før. Men vinterbadning er faktisk både sundt for din krop og dit men…