6 Tips Til Sunde Morgenrutiner

Billede: Canva

Vil du have en bedre start på dagen, føle dig mere frisk, få et forøget energiniveau, bedre humør, og have nemmere ved at komme ud af fjerene om morgenen? Så skal du skabe dig nogle gode og sunde morgenrutiner!

Morgenrutiner kan gøre en altafgørende forskel på en god og en dårlig start på dagen. Med de rette rutiner kommer du ikke blot godt fra start, det smitter også af på resten af dagen og din tilværelse generelt.

Her er 6 gode råd til sunde morgenrutiner, der kickstarter din sundhed.

Koldt bad

Du behøver selvfølgelig ikke at tage hele dit bad i koldt vand. De fleste får mest ud af at bade i varmt vand imens de vasker sig, hvorefter man så bruger de sidste minutter under koldt vand.

Det kolde vand vækker dig ikke blot, det bidrager også til din blodomløb og forbrænding.

Kaffe og en rolig stund

Det er en rigtig god ide at forkæle sig en smule fra morgenstunden af. I dette tilfælde kan selvforkælelse heldigvis kombineres med en sund start på dagen. Bryg dig selv en god kop varm kaffe, og giv dig selv lov til at nyde den i fred.

Undgå at sidde på din telefon og besvare mails imens. Lad dig selv slappe helt af, når du nyder din morgenkaffe. Det er utroligt, hvor meget en rolig stund og en kop kaffe kan gøre.

Spis æg

Æg er en af de sundeste fødevarer, du kan spise til morgenmad. Æg, især selve æggehviden, har et enormt høj indhold af protein. Den store mængde protein gør, at du får en langvarig mæthedsfølelse, der oven i købet får dig til at undgå ustabilt blodsukker.

Det gode ved æg er også, at de kan tilberedes på utallige måder relativt nemt. Når du eksempelvis bliver træt af kogte æg, så kan du med fordel lave en omelet, scramble dem, eller noget helt tredje.

Udluftning

Dette punkt går mere ud på at gøre noget godt for dit hjem, og dermed indirekte dig selv. Du skal altid huske at lufte ud, inden du tager af sted om morgenen. Dette bidrager yderst positivt til dit hjems indeklima, ligesom at den friske morgenluft altid er god til vågne ordentligt op.

Motion

Det kan være ualmindeligt svært at slæbe sig selv en halv eller hel time tidligere op for at dyrke motion. Ikke desto mindre, så gør det virkelig underværker for dit helbred, hvis du formår at gøre det.

Faktisk behøver det ikke være nogen vild eller lang workout. Noget så simpelt som en kort løbetur eller gåtur kan virkelig gøre en forskel for dit helbred.

Tak til Bevco
Der skal lyde et stort tak til Bevco for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel- Hos Bevco kan du finde drikkevarer til grossist-priser, hvor du blandt andet kan finde noget markedets bedste gin.

 
Sundhed Søvn eller træning?

Lad os stille et scenarie op, der for mange er en realitet op til flere gange om ugen: Du ligger i din seng, og skal til at sætte alarmen til morgenen…

Sundhed 6 “Gå-Fortsæt”, du bør lave nu

Det der med at komme i form er altid noget, der bliver udskudt til den efterfølgende mandag, måned eller første januar. Det er på tide at gøre noget v…

Sundhed Er det sundt at løbe hver dag? Vi giver nogle svar og alternativer

Man skal være noget af en sortseer, hvis det ikke er gået op for en, at motion er sundt. Alt sundhed skal gøres med måde. Det ses mere og mere, at fol…

Sundhed 13 vaner, du skal skille dig af med

Sundhed er mange ting. Sundhed er ikke kun en sund krop, der uden problemer kan løbe 10 kilometer. Sundhed er mere end grøntsager, magert kød og masse…

Sundhed Ulempen ved at drikke light-sodavand

Light-sodavand er elsket af rigtig mange, især for deres mængde af kalorier. Som bekendt er der enten ingen eller forsvindende få kalorier i en light-…

Sundhed 9 sundhedsfordele ved sex

Det er ikke til at komme udenom, at sex er sundt, og det er en del af vores natur. Man kan selvfølgelig godt have en sund livsstil uden sex. Vi har fu…