6 “Gå-Fortsæt”, Du Bør Lave Nu

Billede: Canva

Det der med at komme i form er altid noget, der bliver udskudt til den efterfølgende mandag, måned eller første januar. Det er på tide at gøre noget ved dette. Derfor har vi lavet denne liste over seks ting, der både er sunde og nemme at bibeholde.

1. Gå mindst 30 minutter hver dag

I stedet for at starte ud med meget ambitiøse og svær mål, så kan du med fordel starte med noget så simpelt som at gå 30 minutter hver dag. Du vil hurtigt vænne dig til at gøre dette, hvorefter du kan arbejde på at gå hurtigere og hurtigere. Til sidst bliver det til en halv-god træning.

2. Find en at gå med

Det er alt andet lige en hel del sjovere at gå, hvis man har en at gøre det sammen med. Ikke alene fordi, at det altid er godt med lidt socialt samvær, men også fordi, at gå turen kommer til at føles meget kortere, hvis man har nogen at snakke med.

3. Sæt nye rekorder

Du kan sætte tid af til at gå ekstra langt en gang om ugen. Eksempelvis kan du sætte et par timer af hver søndag til at gå længere, end du nogensinde har gjort før. Du kan starte med 7 kilometer, 8 ugen efter, så 9 osv.

4. Styrketræn to gange ugentligt

Styrketræning er enormt vigtigt, hvis man gerne vil have en sund og stærk krop. Heldigvis behøver man ikke rive jern i flere timer om dagen. To ganges styrketræning om ugen er nok til at man får de sundhedsmæssige fordele ved styrketræning.

5. Gå nye ruter

En af de største grunde til, at man ikke formår at bevare sine træningsrutiner, er slet og ret kedsomhed. Dette kan heldigvis modvirkes nemt og ubesværet. Eksempelvis kan du finde nogle nye ruter hver uge.

Ikke alene er det sjovere og mere spændende at gå nye steder, det kræver også mere af dine muskler, hvis terrænet er anderledes end det, du er vant til.

6. Fokuser på søvnen

Selvom det at gå ture måske ikke er den aktivitet i verdenen, der kræver allermest af din krop, så er det vigtigt at få din søvn. Især, hvis du jævnligt forsøger at gå både længere og hurtigere end din krop er vant til.

Utilstrækkelig søvn kan både være til skade fysisk og psykisk. Blandt andet øger det din risiko for at blive overvægtig og svækker dit immunsystem. Derfor, hvis du ikke allerede gør det, så skal du prioritere at få minimum 7-8 timers uforstyrret kvalitetssøvn.

Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe Cocktailkjoler.

 
Sundhed Det sundeste slik

Sundt slik kan egentlig være lidt bredt, grundet selve synet på hvad der bliver betegnet som slik.NødderTager vi udgangspunkt i sundhedsguruerne, er d…

Sundhed De bedste øvelser til maven

Der er mange gode grunde til at træne sin mave. For det første, så vil de fleste gerne have en flot og tonet mave. Dette kræver dog, at man har en til…

Sundhed Bedste øvelser til baller

Faste baller - hvem vil ikke gerne have det? 3 balleøvelser du kan lave derhjemme, uden at du skal bruge en formue på træningsudstyr!  Hip th…

Sundhed Er det sundt at løbe hver dag?

Vi er sikkert mange, der går rundt med en lille drøm om at være typen, der trækker i løbetøjet hver eneste dag for at få lidt motion og frisk luft. Me…

Sundhed Er det sundt at gå?

I Danmark er der kommet en national trend, der centrerer sig om den meget basale og simple aktivitet, som det er at gå. Der er rigtig mange gode grund…

Sundhed Er det sundt at vinterbade? Se virkningen her

Vinterbadning kan være en meget kold fornøjelse, især hvis du ikke har prøvet det før. Men vinterbadning er faktisk både sundt for din krop og dit men…