Hvad Er HIIT? Forbrænd Mere På Kortere Tid

Billede: Canva.com

Der er mange ting, der kan gøres mere effektivt. Tid er noget af det mest værdifulde på denne jord, og derfor vil mange gerne træne mere effektivt. Du behøver ikke at træne i lang tid om dagen for at være sund. Faktisk kan det nogen gange være sundere at træne i korte tid, og HIIT er blevet rigtig populært. Hør mere om det her.

Hvad er HIIT? HIIT står for High-Intensity Interval Training og kan oversættes direkte til dansk: Høj intensiv intervaltræning. Det er træning uden at holde mange pauser, hvor man stadig kan brænde en masse kalorier af på kort tid. Derudover kan det være godt for dit stofskifte, muskelstyrke og vægttab.

Det skal helst ikke tage mere end 20-30 minutter, hvis man skal dyrke HIIT. Det gode ved dette er, at det ikke går ud over for mange andre daglige rutiner, da man kan få overstået sin træning hurtigere.

HIIT gør din træning hurtigere og mere effektiv

Normalt når man er i et fitnesscenter holder man ofte pauser på mere end et minut, inden man starter næste øvelse. Derudover kan der godt gå lang tid fra, at man squatter til man laver push-ups. I HIIT derimod, så træner du mere intenst.

Det er et hit at dyrke HIIT i coronatiden. Mange har været vant til at være mere end en time i et fitnesscenter. Hvis du skal motivere dig selv til at træne hjemme, kan det være en kæmpe udfordring at træne så længe. Man har bare ikke de samme muligheder.


Derfor kan det være rart at få meget ud af sin træning på kort tid, og det kan du med HIIT. Hvis du sammensætter et intenst program med squat, lunges, armbøjninger, burpees og hvad der ellers hører til, så kan du få rigtig meget ud af at træne i 15-20 minutter derhjemme.

Dette kan være et rigtig godt alternativ til lange cardiotræninger, hvor man er ude at løbe, cykle eller gå i rigtig lang tid. Ved kort og intensiv træning bliver musklerne stimuleret på en anden måde, man bliver stærkere og kan få pulsen højere op, og samtidig kan det også give en øget testosteron produktion modsat lange træningspas.

Er du ikke bekendt med HIIT, kan vi klart anbefale dig at prøve det. Du kan spare en masse tid, og du kan træne meget mere effektivt. 

Tak fordi du læste med og…

Tak til avXperten

Vi vil gerne sende et kæmpe tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. AvXperten har et af Danmarks mest prisstærke udvalg af elektroniske komponenter.


Er du nødsaget til at træne HIIT indendørs? Det kan hurtigt blive en varm fornøjelse, og især om sommeren. Hos avXperten kan du blandt andet finde en ventilator blæser, der kan gøre dit indeklima meget mere behageligt.

 
Vægttab Træne med vandrestave: Er det bedre? [Guide]

Har du overvejet at investere i et par vandrestave? Det kan næsten ikke diskuteres, om det er sundt at vandre. Det er det altså, og sådan er det. Der …

Vægttab Det skal du drikke, hvis du vil tabe dig

Hvad du drikker i løbet af en dag kan faktisk have stor indflydelse på, hvor mange kalorier du indtager. Drikker du masser af cola, mælk, kakao og jui…

Vægttab Sund morgenmad til vægttab - Få inspiration HER!

Der er mange måder, hvorpå du kan tabe dig. Noget af det vigtigste, er at komme godt fra start hver morgen. Vi har derfor samlet en liste med 13 sunde…

Vægttab Gode råd til en billigere kur

Når man starter på en ny kur, så kan det umiddelbart virke som lidt af en jungle af fødevarer, som man ikke normalt køber eller har på lager. I den fo…

Vægttab Taber man sig af yoga? Vi har kigget nærmere på trenden

Teknisk set forbrænder man hele tiden kalorier. Yoga er ikke kendt for at sætte pulsen i gang eller en træningsmetoder, hvor man forbrænder mange kalo…

Vægttab 3 måder til vægttab på en effektiv og sund måde

De vigtigste tips og tricks, når man skal igennem et sundt vægttab er at have styr på sunde føde- og drikkevarer, samt at træne mere og rigtigt. Her…