Gode råd til en billigere kur Billede: Canva

Gode råd til en billigere kur

Når man starter på en ny kur, så kan det umiddelbart virke som lidt af en jungle af fødevarer, som man ikke normalt køber eller har på lager. I den forbindelse kan det ligeledes virke som en dyr fornøjelse at begynde på en livsstilsændring.

En ny livsstil behøver heldigvis ikke betyde, at du skal til at bruge flere penge på mad end du plejer. Det vigtigste er bare, at du er skarp på, hvilke varer, der har størst indvirkning på dit vægttab, og så prioritere at købe disse varer.

1. Køb ordentlig mad

Undgå at købe dig fattig i kosttilskud, måltidserstatninger og proteinbarer. Sund og frisk mad, såsom kød, fisk og grøntsager, er præcist lige så nærende, hvis ikke mere, som alle former for kosttilskud. Og så er det billigere! Derfor bør du prioriterer at købe “rigtig” mad.

2. Vær din egen kok

Det er dyrt at spise ude. Næsten ligegyldigt, hvor du går hen og spiser, så vil det næsten altid være en del billigere at købe og tilberede maden selv. Ved at gøre dette kan du både lave måltidet sundt og billigt.

3. Husk forberedelse

Man kan lynhurtigt komme til at bruge en del penge på snacks i løbet af måneden. En 10’er her og der går jo ingenting, vel? Desværre render de mange småbeløb op i en del penge til sidst. Man kan altså spare en del på at købe sine snacks i dagligvarebutikkerne, frem for kantiner, kiosker osv.

4. Billige proteiner

Protein er en vigtig del af enhver kur, men proteiner er også en af de dyreste ting, man kan købe. Mange vælger nemlig at få deres proteiner igennem kød og fisk. Hvis man køber ind i store mængder, fx store pakker med flere kilo kød, så kan man spare en del. Dette kræver blot, at man laver store portioner og fryser det ned, man ikke skal bruge med det samme.

5. Brug masser af krydderi

Man kan gøre en ret, der består af meget simple råvarer, til en god smagsoplevelse ved at udnytte de krydderier, man har i huset. Det er en god ide at prøve sig frem, hvis man ikke er vant til at bruge en masse krydderier.

Tak til Curvii
Denne artikel er udarbejdet med støtte fra Curvii.