Selv om du spiser vegansk behøver du altså ikke undvære den lækre smag af Nutella og det er faktisk ret simpelt at lave.
Her får du en super lækker opskrift på en vegansk nutella som passer perfekt til morgenbrødet.
200g ristede hasselnødder uden skal
2 store dadler uden sten (gerne af god kvalitet)
50g chokolade, 50-70% (alt efter hvor dyb en smag du ønsker)
Korn fra 1/2 vaniljestang (eller 1 teske vaniljepulver)
1 lille knivspids salt
Først skal du riste dine hasselnødder i ovnen eller på panden, til skallen på nødderne kan nulres af.
Det kan være nemmere at fjerne skallen ved at ligge nødderne i et viskestykke og ellers gnubbe hasselnødderne inde i viskestykket.
Chokoladen skal så sættes over vandbad eller i mikroovn til det er helt smeltet.
Kom derefter resten af ingredienserne op i en foodprocessor og kør den rundt til olien fra hasselnødderne kommer frem og laver en glat konsistens på din nutella.
Når din nutella har fået den ønskede konsistens kan du servere den og opbevare den i et glas med tæt låg i køleskabet.
Ovenstående indhold, var skrevet med økonomisk finansiering fra avXperten. Hos avXperten finder du en lang række lækre køkkenprodukter - eksempelvis: elkedler.