Vegansk Falafel Opskrift
Billede: Pixabay
Falafel er en fantastisk dejlig spise, der både er nem at lave, nærende og utroligt velsmagende. Herudover er det også et godt vegansk måltid, hvor man kan bruge falafel i både pitabrød, shawarma og i salater.
Mulighederne er rigtig mange, og falafel er altid et sikkert hit på middagsbordet.
Ingredienser til vegansk falafel
- 400 gram kikærter (kogte)
- 4 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk spidskommen
- 1 bundt persille
- 1 tsk salt
- 3-4 spsk hvedemel
- Olie
Fremgangsmåde
- Start med at komme alle ingredienser, undtaget hvedemel, i en blender eller foodprocessor. Sørg for at blende det hele godt igennem. Blend indtil du har en nærmest krummet konsistens.
- Herefter tilføjer du lidt mel ad gangen, indtil du får en mere sammenhængende dej, der ikke klistrer. Smag gerne til med salt og peber.
- Placer herefter dejen i køleskabet i et par timer. Dette kan dog undlades, men anbefales klart, hvis der er tid til det.
- Varm en pande ved middel varme med godt med olie. Falaflerne skal have godt og vel 4-5 minutter på hver side. Tag dem af, når de er sprøde og gyldne i farven på hver side.
- Serveres med det samme. Falafel kan både gemmes i køleskabet eller fryses.