De fleste vil sige klart nej, når man spørger, om man kan genbruge sutter. Og det er der faktisk en ganske god grund til. Mens du godt kan genbruge sutteflasker, hvis du blot udskifter sutten på dem, så er det ikke anbefalelsesværdigt at genbruge sutter.
Du bør ikke genbruge sutter, da disse med tiden bliver rene bakteriebomber. Selv hvis du vasker eller desinficerer dem, så kan der gemme sig mange bakterier i sutter, som kan være sundhedsskadelige for dit barn.
De fleste børn både sutter og tygger i deres sutter, som med tiden får både revner og huller. Det gør, at der kan samle sig både væsker, snavs og dermed også bakterier inde i sutten.
Det er så godt som umuligt at få rengjort indersiden af sutten, når først der er kommet huller i den. Det gør, at du ikke rigtigt kan få de bakterier og den snavs fjernet, der sætter sig inde i sutten.
Barnet tager dermed en bakteriebombe i munden, når den anvender en sut, der er hullet eller revnet. Sutterne bliver nemlig slidt med tiden, så dette problem vil opstå ved stort set alle sutter gennem tiden.
Du skal dermed koge og desinficere sutter, for at de kan genbruges. Samtidig skal du sikre dig, at der ikke er nogle huller eller revner i dem, så der ikke opstår helbedsmæssige risici ved at lade sutten gå videre til et nyt barn.
Denne proces og den risiko der er forbundet med at genbruge sutter, er derfor sjældent arbejdet værd, når man tænker på, at nyprisen for en sut er på omkring 10-20 kr. stykket.